Back to overview
Best (regio Eindhoven) Nederland

Helsinki, donderdag 15u: blije gezichten bij de ingebruikstelling van het snellaadstation (3MW) voor 12 elektrische stadsbussen. Met een voldaan gevoel stap je in het vliegtuig naar huis: weer een stad een stukje schoner gemaakt!

Morgen een thuiswedstrijd in Eindhoven: je 1e en 2e-lijns collega’s roepen jouw expertise op voor een complexe storing aan het grootste full-operation snellaadstation van Europa (56 bussen, 4MW) in Eindhoven.


Dit ga je doen

Je houdt je in deze functie onder andere bezig met het oplossen van (voornamelijk elektrische) 3e-lijns storingen, het verlenen van preventieve servicetaken en het verbeteren en controleren van onze producten. Daarnaast ben je voor een groot deel verantwoordelijk voor het inbedrijfstellen van onze snellaadsystemen op locatie. Je volgt hierin de externe installateur op.

Je basis is ons hoofdkantoor in Best, maar je zult ook ongeveer 75% van je tijd doorbrengen bij onze (inter)nationale klanten (wereldwijd/korte trips). In al je werkzaamheden train je de klant ook in het gebruik en onderhoud van onze systemen.

Je werkt in deze functie nauw samen met onze soft- en hardware engineers en al je collega’s op kantoor: je staat er dus nooit alleen voor!

 

Een greep uit jouw taken:

 • Oplossen van 3e-lijns storingen, uitvoeren van reparaties, modificaties en onderhoud;
 • Inbedrijfstellen van (nieuwe) producten, inclusief voorbereiden van meet en test opstellingen;
 • Technische trainingen en instructies verzorgen aan klanten en/of uitvoerende partijen;
 • Het maken van servicerapportages;
 • Het doen van verbetervoorstellen voor onze producten;
 • Het testen van onze producten, waaronder programmeren en I/O-tests uitvoeren.

Dit zegt je collega Aswin over deze functie:

“De uitdaging in deze functie zit in de hoge vermogens (tot 600kW) en uitgangsspanning (tot 800 Volt DC) waarmee je werkt. Elektrisch rijden neemt een enorme vlucht en daarom vernieuwen wij continu onze producten. Verder is je werk erg tastbaar: onze klanten zijn grote wereldspelers in de busbouw en openbaar vervoer; je komt je werk dus overal tegen.”

Dit zijn wij

Heliox is een bedrijf dat enorm groeit! We ontwikkelen en leveren een revolutionair product: snelladers voor elektrische bussen. Maar we zeggen liever: we bouwen schone steden!

Door onze korte communicatielijnen en -processen realiseren we snelle doorlooptijden. Zo blijven we in staat om maatwerk te leveren in een kort tijdsbestek.

Op dit moment werken er zo’n 60 mensen bij Heliox, maar we verwachten eind 2019 gegroeid te zijn naar 80. We kennen praktisch geen hiërarchie: iedereen staat gelijk. Door de continue groei is de werkdruk hoog, maar we houden altijd oog voor elkaar: we vertrouwen elkaar en kunnen altijd op elkaar terugvallen.

Onze charge systemen zijn al in meer dan 20 landen geïnstalleerd. De afgelopen jaren hebben we 3x de prestigieuze FD Gazelle Award gewonnen voor snelst groeiende bedrijven in Nederland en daar zijn we trots op.

Heliox: Charging your career!


Dit bieden wij

Een uitdagende positie waarbij je midden in de organisatie staat! Gezien onze enorme groei zijn er volop doorgroeimogelijkheden voor professionals met ambities.   

Wij kennen een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket met secundaire voorwaarden.

 

Dit neem je mee

Wij zoeken minimaal 3 Field Service Engineers, op verschillende niveaus, waarbij de achtergronden kunnen variëren. Globaal gaan wij hier van uit:

 

Jij bent die ambitieuze professional die graag zeer breed, initiërend en uitvoerend bezig wil zijn. Je bent erg flexibel en klantgericht. Je voelt je thuis in een dynamische, internationale omgeving en denkt in oplossingen in plaats van in problemen.

 

Dit staat op je cv

 • Opleiding MBO-4/HBO, bij voorkeur Elektronica of Elektrotechniek;
 • Relevante en recente werkervaring als inbedrijfsteller en/of service/plc engineer;   
 • Kennis van geldende veiligheids- en elektrotechnische normen en richtlijnen (NEN 3140, NEN 1010) is een pré;
 • Veel affiniteit met het gebruik van computerprogramma’s en diagnose tools;
 • Hoge mate van verantwoording voor veiligheid en alle uit te voeren werkzaamheden.

 N.B.: Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij bellen zelf als we derde partijen willen inschakelen.

Solliciteren

Als jij jezelf herkent in bovenstaand profiel maken we graag kennis met je! Solliciteren kan via de button. Dat gaat nog sneller dan onze snelladers: alleen je telefoonnummer is al voldoende, dan bellen wij jou voor de overige informatie!  

Heb je nog vragen? Bel dan met onze recruiter Anne-Pauline Wessels: 088-5016383


Past deze vacature niet bij je huidige ambities, maar sta je wel open voor een carrièrestap binnen Heliox? Kijk dan vooral op onze carrièrepagina naar onze overige vacatures!

 

 

Sollicitatieformulier

Vul de onderstaande gegevens in om te sollicteren op deze vacature.

 

Voer je naam in
Voer een geldig telefoonnummer in
Voer een e-mailadres in
Voeg een geldige cv toe (.doc, .docx, .pdf, .jpg, .jpeg, .png)
Please fill in a message.

Deze website is beveligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.

Invalid Input