Back to overview

De complete marketing- en communicatiestrategie van Heliox komt onder jouw verantwoordelijkheid te vallen. Zowel strategisch, tactisch als implementerend. Jij zorgt dat we internationale bekendheid verwerven als dè wereldwijde leverancier van schone steden!  

Dit ga je doen

Deze functie is nog redelijk nieuw in de organisatie, dus ook nog door jou te vormen. Jij bent de specialist en het aanspreekpunt binnen Heliox voor alles wat met Marketing en Communicatie te maken heeft. Je ontwikkelt èn implementeert een strategisch plan. Van interne tot externe communicatie en van online tot traditioneel. Jij hebt de lead en staat daarom midden in de organisatie. Jij koppelt alles met woord en beeld aan elkaar: sales, techniek, design, service, etc. Je bent medeverantwoordelijk voor de (toekomstige) marketingkoers en groei van Heliox.

Een greep uit jouw taken:

  • Vertalen van de ondernemingsstrategie naar een marketing- en communicatiestrategie en middelen voor de lange en korte termijn, inclusief budgetverantwoording;
  • Onderzoeken/analyseren van marktontwikkelingen en identificeren van groeikansen;
  • Vertalen van jouw strategie, volgens jouw eigen planning, naar in- en externe uitingen/middelen: social media, productlanceringen, website (Nederlands- èn Engelstalig), persberichten, beurzen en evenementen, arbeidsmarktcommunicatie, etc;
  • Het uitnodigen, selecteren en aansturen van mogelijke (toekomstige) samenwerkingspartners voor marketing- en communicatieactiviteiten;
  • Meten, evalueren en rapporteren van de prestaties van alle marketing- en communicatieactiviteiten en deze delen in het MT;

Dit zegt je collega Bob (Sales director) over deze functie:

“De uitdaging in deze functie is dat het een redelijk nieuwe rol is. Je kunt de functie dus nog vormen naar je eigen capaciteiten en inzichten. Die rol moet je wel zelf pakken! Dat betekent uiteraard ook dat je een beetje lef nodig hebt: jij moet de hele organisatie overtuigen van jouw toegevoegde waarde!”

Dit zijn wij

Heliox is een bedrijf dat enorm groeit! We ontwikkelen, produceren en leveren een revolutionair product: snelladers voor elektrische bussen. Maar we zeggen liever: we bouwen schone steden!

Door onze korte communicatielijnen en -processen realiseren we snelle doorlooptijden. Zo blijven we in staat om maatwerk te leveren in een kort tijdsbestek.

Op dit moment werken er zo’n 60 mensen bij Heliox (in 2015 waren het er 10), maar we verwachten eind 2019 gegroeid te zijn naar 80. We kennen praktisch geen hiërarchie: iedereen staat gelijk. Door de continue groei is de werkdruk hoog, maar we houden altijd oog voor elkaar: we vertrouwen elkaar en kunnen altijd op elkaar terugvallen.

Onze charge systemen zijn al in meer dan 20 landen geïnstalleerd. De afgelopen jaren hebben we 3x de prestigieuze FD Gazelle Award gewonnen voor snelst groeiende bedrijven in Nederland en daar zijn we trots op.

Heliox: Charging your career!

Kijk vooral ook even op onze website

Dit bieden wij

Een uitdagende positie waarbij je midden in de organisatie staat! Gezien onze enorme groei zijn er volop doorgroeimogelijkheden voor professionals met ambities.

Wij kennen een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket met secundaire voorwaarden.

Dit neem je mee

Jij bruist van energie, ideeën en initiatieven en schroomt niet om die te toetsen (kwalitatief en kwantitatief) en te ventileren: je stapt makkelijk op iedereen af, waarbij je jouw rol als marketing- en communicatiespecialist op de kaart zet. Zowel intern als extern.

Jij bent die ambitieuze en zelfstartende professional die graag zeer breed, initiërend en uitvoerend bezig wil zijn. Je bent erg flexibel en klantgericht. Je voelt je thuis in een dynamische, internationale omgeving en denkt in oplossingen in plaats van in problemen.

Dit staat op je cv

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding, richting communicatie;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als marketing- en communicatieadviseur, bij voorkeur in een (toenmalig) nieuwe/initiërende rol;
  • Kennis van 1 of meerdere van de volgende tools: Google Analytics/Ads, SEO, SEA, WordPress, Mailchimp, InDesign, Photoshop;
  • (Bijna) al onze communicatie is Engelstalig, dus daarin moet je je perfect weten te redden;

Solliciteren

Als jij jezelf herkent in bovenstaand profiel maken we graag kennis met je! Solliciteren kan via deze link. Om enigszins een beeld te krijgen van je creativiteit en je schrijfvaardigheden, vragen we je ook om een motivatie mee te sturen.

Heb je nog vragen? Bel dan met onze iRecruiter Irma van der Made: 06-2739 0051

Is dit niet jouw nieuwe uitdaging, maar sta je wel open voor een carrière bij Heliox? Wij zijn continu op zoek naar aanvulling voor al onze teams, dus kijk vooral op onze vacaturepagina

 

Let’s get your project charged

We are excited about what we do and would love to share our passion for clean
energy, but what are your ideas? Feel free to start a conversation.

 

Please fill in your name.
Fill in a company
Please fill in your phone number.
Please fill in your e-mailaddress.
Please fill in a message.
Spam gedetecteerd!