Back to overview
Anne-Pauline Wessels

Anne-Pauline Wessels

Corporate Recruiter

Questions?

Are you interested in this vacancy? Please contact Anne-Pauline to find out more!
Best Nederland

Een stad die 57 dieselbussen vervangt voor volledig elektrische bussen; het plaatsen van een snellader bij een bushalte die de bus binnen 5 minuten al voor de helft bijlaadt; de eerste SprintCharge®-installatie op een metrostation; via deze rol kun je een onmiddellijke impact hebben op schonere lucht en op het verbeteren van het stadsleven!


Bekijk een filmpje van onze snelladers die 100 bussen op en om Schiphol bedienen:    (kijktijd 1 minuut) 


Heliox is de Europese marktleider in EV-laadsystemen voor elektrische bussen en vrachtwagens. Als Team Lead Hardware Development speel je een belangrijke rol binnen deze multidisciplinaire teams, door laders en laadinfrastructuren op een flexibele manier te ontwerpen en te ontwikkelen. Onze technische teams bestaan uit software en hardware ontwikkelaars, projectingenieurs, service-ingenieurs, testers en scrum masters.


Wat ga je doen?

Je gaat het Hardware Development team aansturen met zo’n 15 technische professionals (Development Engineers, Design Engineers en Hardware Architects). Je stelt richting en doelen op voor het team die voortvloeien uit de ontwikkel strategie en je meet frequent de geboekte voortgang. 

Je hebt interactie met multidisciplinaire ontwikkelteams (hardware, software, mechanisch ontwerp, inkoop, sales, service en projectbeheer) en je beschikt over een natuurlijke manier om ingenieurs vanuit deze verschillende disciplines te motiveren om nauw samen te werken. De ingenieurs presenteren hun werk tijdens tweewekelijkse demo’s. Samen met de andere teamleiders zorg je ervoor dat onze technische producten voldoen aan de eisen van de klant en je stuurt op de doelstellingen van ontwikkel projecten.

Je rapporteert aan de Director Technical Operations.


SAMENGEVAT:

Doordat je stuurt op de kwaliteit van de output, op de processen en op het bereiken van de vastgestelde doelstellingen met de juiste timing, weet jij onze afdeling Hardware Development naar een hoger niveau te tillen.Taken zijn o.a.:

 • Managen dagdagelijkse activiteiten van het hardware development team in een Agile/Scrum omgeving.
 • Coördinatie en planning van de workload.
 • Bijsturen i.g.v. continuïteitsproblemen.
 • Ontwikkelen en realiseren middellange termijn strategie en bijbehorend budget.
 • Overleg en coördinatie met andere afdelingen.
 • Vertalen van marktbehoeften naar techniek.
 • Deelnemen aan discussies over de technologische richting.
 • Coaching en ondersteuning van ingenieurs en stagiair(e)s.
 • HR-beleid uitvoeren richting de Hardware ingenieurs.


Jij bent:

Een technisch leider. Je bent sociaal vaardig, verandering gedreven en een doener. Je weet wat inspirerend leiderschap is en hoe je een team kunt motiveren om tot betere resultaten te komen. Je bent ambitieus, je weet precies welke ontwikkel projecten er op de kaart gezet moeten gaan worden en je wil graag leidinggeven aan een ontwikkelingsafdeling van wereldklasse.

Daarbij ben je sterk in kosten beperkende innovaties en in staat om te werken in een "rapid prototyping - fail fast" werkomgeving.


Dit staat op je CV:

 • Een afgeronde HBO opleiding (elektrotechniek of werktuigbouwkunde met extra ervaring in de elektrotechniek).
 • 5+ jaar ervaring met het aansturen van een middelgroot team van ingenieurs.
 • 3+ jaar ervaring met Agile en/of Scrum.
 • Ervaring met ontwerp-denken (het vertalen van concept ontwerp naar ontwerp voor productie).
 • Ervaring met het bijdragen aan en sturen op een ontwerp & ontwikkel strategie.
 • Certificaat VCA of VCA-VOL.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend in het Nederlands en Engels.


Wij bieden:

 • Een uitdagende, leidende rol binnen een dynamische, internationale scale-up organisatie.
 • Een marktconform salaris, een winstdelingsregeling en persoonlijke bonus (beide afhankelijk van onze resultaten en jouw impact), pensioenregeling, flexibele werktijden, 31 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, enz..
 • Een laptop en een mobiele telefoon.
 • Groei en ontwikkeling via training/cursussen.


N.B.: De gezondheid van onze collega’s én sollicitanten is in onze internationale organisatie topprioriteit. In verband met Corona zullen daarom voorlopig alle 1e en 2e sollicitatiegesprekken online gevoerd worden. Daarna zal pas een persoonlijke kennismaking plaats vinden. Dit kan betekenen dat procedures enige vertraging oplopen, maar dat maakt ons niet minder enthousiast om je sollicitatie te ontvangen!


N.B .: Werving- & selectiebureaus: wij werven onze mensen graag zelf. Mochten wij hulp nodig hebben, dan weten we jullie te vinden.

----------------------------------------------------------

Solliciteren? Druk dan op de sollicitatieknop en stuur ons, naast je cv (in het Nederlands of het Engels), een Engelstalige motivatie toe.


Nog vragen? Bel onze Corporate Recruiter, Anne-Pauline Wessels, 088-5016383. Of stuur een WhatsApp;  

Chat with recruiter


Wil je ook een Helioxer worden, maar liever in een andere functie? Bekijk dan onze carrièrepagina en volg ons op LinkedIn!

----------------------------------------------------------

Meer over Heliox:

Heliox is een bedrijf dat snel groeit! Drie jaar geleden waren we met 30 mensen, nu zijn we met meer dan 100 Helioxers en in 2020 verwachten we nog meer te groeien! Onze (snel) laadsystemen zijn geïnstalleerd in meer dan 20 landen over de hele wereld. De afgelopen jaren hebben we 4 keer de prestigieuze FD Gazelle Award gewonnen voor het snelst groeiende bedrijf in Nederland. Ook hebben we in 2019 de VDV-prijs gewonnen voor de beste elektrische laadinfrastructuur en daar zijn we erg trots op.


Door onze korte communicatielijnen en -processen realiseren we snelle doorlooptijden. Zo blijven we in staat om maatwerk te leveren in een kort tijdsbestek. We kennen nauwelijks hiërarchie: iedereen staat gelijk. Door de continue groei is de dynamiek groot, maar we houden altijd oog voor elkaar: we vertrouwen elkaar en kunnen altijd op elkaar terugvallen.Anne-Pauline Wessels

Anne-Pauline Wessels

Corporate Recruiter

Questions?

Are you interested in this vacancy? Please contact Anne-Pauline to find out more!

 

Sollicitatieformulier

Vul de onderstaande gegevens in om te sollicteren op deze vacature.

 

Voer je naam in
Voer een geldig telefoonnummer in
Voer een e-mailadres in
Voeg een geldige cv toe (.doc, .docx, .pdf, .jpg, .jpeg, .png)
Please fill in your motivation

Deze website is beveligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.

Invalid Input